• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.
  • Cytuj tylko wtedy, gdy to konieczne. Aby odpowiedzieć użytkownikowi, użyj @nazwa_użytkownika.

Jak przestać się masturbować?

Status
Zamknięty.

BoleQ1

Cichy Podglądacz
mam 15lat a masturbuje sie juz jakies 2 lata 1-2razy dziennie.chociaz ja sie nie chce masturbowac to reka sama mi zjezdza do penisa a pozniej to juz sie w to angazuje a nie chce;/jak temu zapobiec??

Justyna

Podrywacz
Oczywiście masturbacja sama w sobie nie jest niczym złym, ale we wszystkim potrzebny jest umiar. Niestety istnieje coś takiego, jak uzależnienie od masturbacji i pomimo tego, że Twój post jest bardzo krótki, to zawarłeś w opisie główne symptomy takiego uzależnienia - masturbacja kilka razy na dzień i masturbowanie się wbrew swojej woli, niejako bez możliwości kontrolowania siebie. Postaraj się samodzielnie to zwalczyć, ale to może być trudne. Jeśli się nie uda - pora na rozmowę z seksuologiem.

neya

Seks Praktykant
BoleQ1 wydaje mi się że o seksuologa możesz zapytać lekarza rodzinnego, który to może dać ci skierowanie (nie wiem jak to jest obecnie?). Poradę można również uzyskać w poradniach psychologicznych (potrzebne skierowanie) lub zdrowia psychicznego (bez skierowania).
Do lekarza rodzinnego musisz być z opiekunem prawnym, jeśli nie masz 18 lat. Jednak co rusz wszystko się zmienia...
A najlepiej zapytaj bezpośrednio w jakiejś poradni czy wymagają skierowania.

Justyna

Podrywacz
Różnie to bywa z tym wymogiem zgłaszania się osoby nieletniej z opiekunem prawnym. Niektórzy lekarze bardzo tego przestrzegają, inni przymykają oko jeśli pacjent przyjdzie sam. Jednak warto wiedzieć, że lekarz ma obowiązek poinformowania rodzica czy opiekuna prawnego o stanie zdrowia nieletniego. Na pewno taka wizyta byłaby dla Ciebie krępująca, ale musisz się przemóc. Rozumiem, że nie chciałbyś o tym mówić rodzicom, ja też raczej wolałabym zachować w tajemnicy taki problem. spróbuj pójść do lekarza rodzinnego bez rodziców, może Cię przyjmie... Do seksuologa możesz też udać się bez skierowania, a w ramach wizyty prywatnej - tylko że musiałbyś za nią zapłacić. Nie wiem, ile mogłoby to wynieść, ale przypuszczam, że od stu złotych w górę...

Lucas

Cichy Podglądacz
Masz 15 lat to nie jest aż tak tragicznie, to wydaje mi się normalne, ale musiałbym trochę zmniejszyć ilość. Ja również w tym wieku to robiłem, nie az tak często, ale co 2-3 dni musiałem, bo sie uzależniłem. DO 22 roku życia to robiłem i teraz Ci powiem efekty są tragiczne ;/ Ciężko było to odstawić, nadal to robię, minimalizuję ile sie da, od 2-3 miesięcy nic i tylko seks z dziewczyną, ale sama przyjemność z seksu mam tylko w danych pozycjach.. Dziewczyna ma orgazm za orgazmem, potrafi 203 razy bez problemu dojść, gdy ja ledwie raz dojdę, kolejny raz po jakichś 20 min jest bardzo ciężki z dojściem.. Przyzwyczaiłem penis do uciku z ręki i moje przyjemności z niej sa teraz słabe.. Kombinujemy z różnymi pozycjami żebym i ja miał przyjemność, a ona umiera z przyjemność.. Fakt, że dzięki temu mówi mi, że w łóżku jestem nieziemski i ma ciągłą ochotę na seks - jedyny plus..
Staraj sie odstawi masrtubacje jeśli tylko możesz..

Justyna

Podrywacz
To bardzo ważny głos, który należałoby potraktować jako przestrogę. Uzależnienie od masturbacji jest jak wszelkie inne uzależnienia - pomimo chęci zaprzestania pewnych czynności nie można się ich tak po prostu pozbyć. Dlatego w tej sytuacji przydałaby się terapia. Oczywiście na początek powinieneś sam postarać się z tym skończyć (jak już pisałam) i dopiero jeśli się nie uda, skonsultować się ze specjalistą. Być może jeszcze nie jest to uzależnienie i jest szansa na samodzielne rozwiązanie problemu.

BoleQ1

Cichy Podglądacz
dzieki wszystkim za info:).

juz tego nie robie tak czesto bo jak chce to zrobic mowie sobie nie i teraz jakos raz na 3dni albo 1raz na tydzien:).wiec mi sie zdaje ze to uzaleznienie nie bylo lecz mialem to w glowie ob robilem to dziennie tak jak mowilem:).

Dzieki za wspracie i za pomoc:)

Justyna

Podrywacz
To super, bardzo się cieszę, że udało Ci się samodzielnie rozwiązać ten problem. To oznacza, że jednak masz silną wolę, tylko musiałeś ją w sobie uruchomić. Oby tak dalej! Pozdrawiam : )

Status
Zamknięty.
Prywatne rozmowy
Pomoc Użytkownicy
    Nie dołączyłeś do żadnego pokoju.
    Do góry