• Witaj na forum erotycznym SexForum.pl

Forum przeznaczone jest wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli nie jesteś pełnoletni, lub nie chcesz oglądać treści erotycznych koniecznie opuść tą stronę.

Czy mamy kryzys męskości?

Kobieta

Magia2000

Seks Praktykant
Czy macie wrażenie, że mężczyźni stają się coraz słabsi, ulegli i rozchwiani emocjonalnie?
Coraz więcej jest mężczyzn szukających zdecydowanej, czasem wręcz dominującej kobiety, takiej, która przejmuje inicjatywę.
Czy to kwestia tego, że kobiety stają cię coraz silniejsze, czy to społeczne postrzeganie roli mężczyzny się tak bardzo zmieniło?
Nie mam tu na myśli, by facet brał dzidę i szedł upolować dzika dla rodziny, bo dziś dzika można kupić w supermarkecie, ale był choć odrobinę męski, stanowczy i przede wszystkim pewny siebie.
Ogromne zainteresowanie wzbudza temat cuckold, kiedy któryś z panów napisze, że jego żonę/partnerkę obracają inni mężczyźni na jego oczach pojawi się fala głosów podziwu, zazdrości... jakby dziś już nie modne było, że facet sam rucha swoją kobietę nie pozwalając innym samcom zbliżać się do niej. Dziś cenione jest, że facet sam, często tylko we własnych fantazjach, ale też realnie się upokarza, przyjmuje rolę uległego rogacza.
Kiedyś domeną kobiet było narzekanie (często w formie kokieteryjnej) na swój wygląd, nawet najszczuplejsza potrafiła narzekać na fałdkę, najgładsza na zmarszczkę, dziś panowie robią istny festiwal użalania się na wzrost, długość penisa, kolor włosów... zrzucając winę za swoje niepowodzenia na naturę, która nie była dla nich łaskawa.
Moja babcia mawiała, że chłop powinien być ciut ładniejszy od diabła, no i 3xŁ: - łogolony, łogoniasty, łobcy ;) na szczęście nie dożyła czasów umalowanych chłopców w obcisłych leginsach z kolorowymi paznokciami.
Panowie, czego Wy tak naprawdę potrzebujecie, czego wam brakuje i czego szukacie?
Kiedyś rola kobiety w społeczeństwie była dość niska, mówić wprost baba nie miała nic do gadania, bo była babą, to chłop rządził, dziś te role się odwracają ale przecież wciąż są kobiety, które chcą by mężczyzna był męski, był miał męski charakter, by był zdecydowany, stabilny, by była oparciem a nie pipką, którą trzeba niańczyć i którą trzeba poniżać, bo ona chce być pipką...

Mężczyzna

Randomowynick123

Podrywacz
Czy to kwestia tego, że kobiety stają cię coraz silniejsze, czy to społeczne postrzeganie roli mężczyzny się tak bardzo zmieniło?
Kobiety poszły do przodu, zaczęły bardziej o siebie dbać i więcej od facetów wymagać (a nawet aż za dużo). I faceci sobie z tym nie radzą xD

Nie mam tu na myśli, by facet brał dzidę i szedł upolować dzika dla rodziny, bo dziś dzika można kupić w supermarkecie, ale był choć odrobinę męski, stanowczy i przede wszystkim pewny siebie.
Zdecydowanie to nie ja xD

Ogromne zainteresowanie wzbudza temat cuckold, kiedy któryś z panów napisze, że jego żonę/partnerkę obracają inni mężczyźni na jego oczach pojawi się fala głosów podziwu, zazdrości... jakby dziś już nie modne było, że facet sam rucha swoją kobietę nie pozwalając innym samcom zbliżać się do niej. Dziś cenione jest, że facet sam, często tylko we własnych fantazjach, ale też realnie się upokarza, przyjmuje rolę uległego rogacza.
W sumie jakby tak nie patrzeć... To nie różni się to za bardzo od trójkąta. Tylko po prostu facet nie bierze udziału.
A gdyby facet patrzył jak jego dziewczyna zabawia się z inną laską, to co? Byłoby już ok? :p

Kiedyś domeną kobiet było narzekanie (często w formie kokieteryjnej) na swój wygląd, nawet najszczuplejsza potrafiła narzekać na fałdkę, najgładsza na zmarszczkę, dziś panowie robią istny festiwal użalania się na wzrost, długość penisa, kolor włosów... zrzucając winę za swoje niepowodzenia na naturę, która nie była dla nich łaskawa.
Ale do tego też się trochę przyczyniają same dziewczyny, które często szukają ideału. To się nie dziw, że faceci narzekają, że mają wady.

Moja babcia mawiała, że chłop powinien być ciut ładniejszy od diabła, no i 3xŁ: - łogolony, łogoniasty, łobcy ;) na szczęście nie dożyła czasów umalowanych chłopców w obcisłych leginsach z kolorowymi paznokciami.
Chyba takie czasy... Moda się zmienia.

Panowie, czego Wy tak naprawdę potrzebujecie, czego wam brakuje i czego szukacie?
Hmmm... xD Mi by tam starczyła fajna dziewczyna lubiąca seks xD Ale za dużo chcę :p

są kobiety, które chcą by mężczyzna był męski, był miał męski charakter, by był zdecydowany, stabilny, by była oparciem a nie pipką, którą trzeba niańczyć i którą trzeba poniżać, bo ona chce być pipką...
Oj tak, wiele razy słyszałem, że nie jestem męski :LOL: Chociaż nie dlatego, że chcę być poniżany.

Mężczyzna

stroiczek

Erotoman
Czy macie wrażenie, że mężczyźni stają się coraz słabsi, ulegli i rozchwiani emocjonalnie?
Nie, absolutnie tego nie zauważyłem wśród januszy i imigrantów zza wschodniej granicy. Przeciwnie, imigranci ze wschodu są bardzo agresywni i używają mnóstwa wulgaryzmów. Cuckoldowcy to są może gdzieś w Ameryce. Na wschodzie nie ma miejsca na słabość.

Mężczyzna

Monsz

Podrywacz
Dlaczego tak się dzieje? To chyba długi proses, trwający może dzisięciolecia. Każde pokolenie mówi, że te przychodzące po nich jest słabsze, bardziej miękkie, nieprzystosowane do ciężkich warunków. Nasi rodzice mówili, że stworzyli nam lepsze i łatwiejsze warunki życia niż sami mieli, a to co sami zastali i tak było o niebo lepsze od tego, co mięli ich rodzice (i tak dalej).
Teraz dochodzi jeszcze promowanie silnych kobiet i zniewieściałych mężczyzn przez "postępowe" media., politykow.
Tylko sie musimy zastanowić, co jest przyczyną a co skutkiem. Czy mężczyźni stają sie zniewieścieli, bo kobiety są silniejsze i często przejmują ich role, czy kobiety nie mają wyjścia i stają sie silniejsze bo w pewnym momencie faceci nawalili.
Do tego też przyczynia się też moim zdaniem wzrost poziomu życia i tak jak już pisałem w innym miejscu na forum, kobietom nie jest potrzebny mężczyzna żeby normalnie funkcjonować w dzisiejszym społeczeństwie ani mężczyznom kobieta.

Mężczyzna

stroiczek

Erotoman
Kiedyś rola kobiety w społeczeństwie była dość niska, mówić wprost baba nie miała nic do gadania, bo była babą, to chłop rządził, dziś te role się odwracają ale przecież wciąż są kobiety, które chcą by mężczyzna był męski, był miał męski charakter, by był zdecydowany, stabilny, by była oparciem a nie pipką, którą trzeba niańczyć i którą trzeba poniżać, bo ona chce być pipką...
Mężczyzna musi udowodnić swoją męskość (zwaną obecnie "toksyczną"). To oczywiste.

Natomiast pozycja kobiet w społeczeństwach dawnych wieków była słabsza z powodu ich nadwyżki nad liczbą mężczyzn w wieku reprodukcyjnym. Im dalej w przeszłość, tym więcej kobiet przypadało na mężczyznę. Trzeba uwzględnić bardzo wysoką śmiertelność młodych mężczyzn w dawnych wiekach. Dlatego wartość kobiety była niższa niż obecnie (niemniej cały czas pozostaje i pozostawała ta wartość wyższa od wartości życia mężczyzny).
Bez mężczyzn społeczność przetrwa, zastąpią ich inni mężczyźni. Badania genetyczne wykazały, że męska społeczność mówiąca językiem protobaskijskim została wycięta w pień przez indoeuropejskich najeźdźców. W linii męskiej Baskowie mają indoeuropejskich przodków, ale w linii żeńskiej Baskowie są jednak przodkami ludności przedindoeropejskiej. To rzadki przykład zachowania języka matczynego. Acz przykładów wytrzebienia całej ludności męskiej jest więcej, np. Amharowie są potomkami białych semitów i kobiet negroidalnych.