Ale masz wyprany mózg przez TVN24... Śmiać mi się z ciebie chcę, a jednocześnie mi cię żal. Danusia to najbardziej etyczna dziennikarka w historii mediów, mówi prawdę i za to niektórzy jej nienawidzą. Prawdziwa Polka, idealistka i patriotka, której te wszystkie gwiazdy TVN-u nie są godne myć kibli w domu.
Trafiłeś, ale kulą w płot, a zarazem ujawniłeś jedną kluczową informację o sobie.
Kulą w płot, ponieważ nie mam telewizora od 13 lat i nie oglądam telewizji, jak i nie słucham informacji głównego ścieku.
Ujawniłeś natomiast , że jesteś człowiekiem spolaryzowanym, wyrażającym opinię "jesteś z nami, albo przeciwko nam".
Nie zakładasz, że może być coś po środku lub można stać na uboczu i mieć zupełnie inne zdanie niż TVP czy TVN.
Ponadto... zamiast porozmawiać o faktach, wolisz zastosować ambiwalencję emocjonalną (po trochu doceniam, wreszcie nie kolejny chochoł), lecz IMO jest to zabieg o wiele łatwiejszy do rozpoznania przez odbiorcę.
Odnosząc się do Twojego śmiechu i fałszywej troski... Nie śmieję się z Ciebie i nie żal mi Cię, jesteś tym czym się karmisz.